Hello Zion Tekeste

Getalenteerde Bike Life Rider uit H-buurt

Vorig jaar zomer waren Zion en zijn vrienden bezig met hype genaamd Bike Life. Deze lifestyle is begonnen Philadelphia, Amerika en van London naar Nederland gekomen. Het houdt in dat je met een mountainbike, fatbike of bmx met een groep mensen door de straten gaat rijden. Je bent constant bezig met het leren van nieuwe tricks zoals wheelies, manuals en dan kan gaan freestylen. Freestylen is wanneer je wheelies trekt je tricks doet zoals met je voet op het zadel gaan of je benen van de pedalen weghalen.

Ze reden ook ride outs met z’n allen. Je post dan op een social media platform dat je een dag organiseert waar je met de iedereen gaat rijden. Daar zet je ook locatie en tijd bij zodat iedereen kan komen. Op Zion’s verjaardag hadden ze de Birthday Boy Ride Out. Op de Dam gaven ze een kleine show. Een van zijn vrienden vertelde het publiek dat het zijn verjaardag was, waarna er een heel verjaardagslied voor hem gezongen werd!

Tijdens de ride outs verkennen ze verschillende buurten en coole plekken. Ze begonnen in Venserpolder, toen Diemen, daarna Holendracht en als laatste rond Oost. Rond die tijd liep de hype een beetje af en werd er steeds minder gefietst. Bike Life was voor Zion en zijn vrienden een geweldige ervaring waar hij veel leuke mensen heeft leren kennen en fijne herinneringen aan heeft. Én natuurlijk dat hij nu een wheelie kan trekken!

Auteur: Arjen Heus/Nikki Neervens
Photographer: Tommy Köhlbrugge
Benieuwd naar onze buurtprojecten? Check Staatsliedenbuurt!